Op weg naar verandering

Als ik William’s ogen zie zie ik liefde. Hij is vriendelijk en mild. Hij luistert geduldig. Hierna oordeelt hij niet. Hij accepteert hoe en wat jij bent. Dit met een regelmatige hummend geluid. 

Zelf ben ik al enige jaren bezig met zelfontwikkeling. Na heel wat hobbels genomen te hebben belande ik in een burn-out(8jaar geleden). Zelf oplossen kon ik dit niet en ben daarom hulp gaan zoeken. Om te leren accepteren, los te laten, niet te oordelen, mild te zijn, luisteren.

Verschillende trainingen heb ik gehad en toen kwam MBSR op mijn pad. 

Ik vergelijk het helingsproces met een ui. Je begint met laagjes af te pellen. En zo kom je steeds dichterbij de kern. Zoekend naar antwoorden op de vragen: Hoe wil ik leven? Wat wil ik in mijn leven?

Ik ben al een eind op weg en weet inmiddels dat het nooit stoppen zal. Groeien kun je altijd.

De 8 pijlers van mindfullness daar zit veel voor mij in. Door deze regelmatig nog eens tot me te nemen blijf ik bewust van mijn delen in het proces naar waar ik wil zijn.

Ik leef al grotendeels in mijn lijf in plaats van in mijn hoofd, nu ben ik bezig met (weer) loslaten … het er laten zijn. Door (nog meer) los te laten, krijg ik meer rust, ben ik bewuster (adem in, adem uit), waarom invloed uitoefenen op … 

William heeft me op een zachte manier inzichten gegeven die ik wel had, maar nog niet toepaste omdat het me nog niet duidelijk was hoe ik dat kon doen. Nu probeer ik het nav de 8 pijlers. Iedere pijler roept nu iets op door de uitleg in de cursus en daarmee kan ik werken, mezelf toetsen. Er zijn kwartjes op zijn plaats gevallen die voorheen bleven hangen. Ik ben echt aan het loslaten, ik laat het daar liggen waar het hoort, waarbij ik anders jaren in de energie van anderen bleef hangen, kan ik nu bij mezelf blijven, zonder schuld of wat als … 

Ook heeft hij me laten inzien dat ik niet luisterden. Ik liet iemand niet uitpraten … wilde zelf zo graag iets vertellen … hiervan probeer ik me nu bewust te zijn en echt te luisteren … door te hummen :-D

Er is nog meer last van mijn schouders af gevallen. Vooral na het weekend met het thema: “op weg naar verandering”. Waardoor ik nog meer rust, maar vooral plezier en ontspannenheid ervaar.

Heb al van verschillende mensen gehoord, dat mijn uitstraling zachter is geworden.

Hartegroet,

Esther