Waardevol proces naar compleet, mild en puur waarnemen

De hectiek van alledag, moeten en nog meer moeten, tegelijkertijd van alles aan het doen zijn, vaak het gevoel tekort te schieten, met je aandacht meer bij de toekomst of het verleden zijn dan bij het nu. Herkenbaar, niet alleen voor mij. De mindfulness training die ik in het voorjaar 2019 bij William heb gevolgd, heeft mij onder andere de praktische tools gegeven om beter naar mijn lijf te luisteren, te genieten in plaats van almaar bezig te zijn met doen of denken, meer rust te creëren en meer mildheid voor mezelf en voor anderen.

Ik kan het iedereen aanradenom bij William een mindfulness training te doen. William straalt warmte uit, weet je op je gemak te stellen en geeft z’n training op een deskundige en zeer fijne manier. Hij schept veel ruimte en treedt respectvol de ervaringen van iedere deelnemer met vriendelijke aandacht tegemoet. Hij sprak ons groepje en de individuen bemoedigend toe, zodat we steeds weer een extra stapje vooruit deden en ons al snel ook zo vertrouwd voelden om open naar elkaar te zijn. Op duidelijke wijze leert hij je hoe je op een ander manier kan kijken naar alledaagse dingen. En dat alles op een nuchtere manier met ook nog eens een fijne stem om naar te luisteren. De oefeningen zijn fijn en praktisch. Naarmate de weken vorderden begon ik steeds meer momenten op de dag te herkennen waarop ik onbewust bezig was met mindfulness.

Dit is een training geweest waar ik veel aan heb gehaden die ook op langere termijn zijn effect zal blijven hebben. Daar ben ik van overtuigd.

Bedankt William en tot ziens!

Wendy