Inhoud & resultaat

Ook al woonde ik een eindje van de trainingslocatie in Eindhoven, toch besloot ik de Mindfulnesstraining van William te gaan volgen. Dit, omdat ik William had leren kennen als een zeer fijn en empathisch persoon.
In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bracht William ons de eerste principes van Mindfulness bij. Dat deed hij op de manier waarop ik hem kende: waardig en rustig. 

De inhoud viel nog niet mee, daar Mindfulness niet vanzelfsprekend is. Maar door oefening en training lukte het steeds beter om onze oefeningen te doen. William begeleidde ons daarbij zonder een waardeoordeel uit te spreken over de resultaten die eenieder van onze groep boekte. Dat gaf een gevoel van vertrouwen en zorgde ervoor dat iedereen zichzelf kon zijn in de groep.

Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op de training, vanwege de wijze waarop William inhoud gaf aan de training enerzijds, en het resultaat anderzijds. Ik sta bewuster in het leven en kan de oefeningen toepassen als het nodig is, al blijft het wel aandacht vragen om er voor te zorgen dat het niet verslapt. Een mooie uitdaging!