Recensies

Recensies


Rust & Balans

Rust & Balans

De mindfulness training heeft me vele inzichten gegeven.Ik vind het een aanrader voor iedereen. Zeker in de hectiek van de dag waarin we in de huidige maatschappij leven. William geeft de training vanuit zijn hart, eigen ervaringen en op een fijne manier waardoor je je goed kan openstellen. Er is ruimte om zaken te bespreken en waar eventueel meer aandacht aan besteed kan worden. Door het dagelijks in mijn leven toe te passen, ervaar ik meer rust en balans in mijn leven.

Chantal 


Kan beter naar mezelf luisteren!

Kan beter naar mezelf luisteren!

De mindfullness cursus heb ik ervaren als een stap richting mezelf. 

De cursus zelf en William hebben mij te tools gegeven waardoor ik beter naar mezelf kan luisteren. 

Waardoor ik vriendelijker naar mezelf kan zijn en mijn emoties beter kan plaatsen, herkennen en bewust kan kiezen hoe ik ermee om wil gaan.

Iedereen die opzoek is naar een bewust leven en zelfontwikkeling kan ik deze cursus aanraden. 

 

William Bedankt!  


Echt een cadeautje voor jezelf.

Echt een cadeautje voor jezelf.

Mindfullness weekend: fijn, zijn, ademhalen, nu, voelen, oefenen, delen, respect, ZIJN.

Ik ben van mening dat je minimaal een weekend of cursus nodig hebt om mindfullness te kunnen implementeren in je dagelijks leven. 

Echt een cadeautje voor jezelf.
Fabienne K.


Trots en veiligheid

Trots en veiligheid

Jezelf beter leren kennen, in een sfeer van vertrouwen en optimisme. Met een trainer die prettig “down to earth” is en het voor elkaar krijgt om in een groep ook steeds aan ieder individu persoonlijk begeleiding te geven. En dat alles doorspekt met humor en begrip.

Dat zijn een paar korte typeringen die ik geef aan zowel de 4 avonden Mindfulness als de 5-daage AmA training in het Duitse Hunsrück die ik met William van Hoeck heb gedaan. William geeft geen standaard training, draait geen riedeltjes af, verkoopt geen gemakkelijke prietpraat en wordt niet gedreven door commercieel belang. Hij deelt veel van zijn eigen ervaringen en emoties, altijd gedoseerd en op een nuchtere manier.  Ik kreeg daardoor een rustig gevoel van hoop, trots  en veiligheid. Een fijne basis van waaruit ik met mijn eigen leven vol uitdagingen, stress, en onzekerheden verder kan gaan.

Willemijn Bronzwaer


Inhoud & resultaat

Inhoud & resultaat

Ook al woonde ik een eindje van de trainingslocatie in Eindhoven, toch besloot ik de Mindfulnesstraining van William te gaan volgen. Dit, omdat ik William had leren kennen als een zeer fijn en empathisch persoon.
In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bracht William ons de eerste principes van Mindfulness bij. Dat deed hij op de manier waarop ik hem kende: waardig en rustig. 
De inhoud viel nog niet mee, daar Mindfulness niet vanzelfsprekend is. Maar door oefening en training lukte het steeds beter om onze oefeningen te doen. William begeleidde ons daarbij zonder een waardeoordeel uit te spreken over de resultaten die eenieder van onze groep boekte. Dat gaf een gevoel van vertrouwen en zorgde ervoor dat iedereen zichzelf kon zijn in de groep.
Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op de training, vanwege de wijze waarop William inhoud gaf aan de training enerzijds, en het resultaat anderzijds. Ik sta bewuster in het leven en kan de oefeningen toepassen als het nodig is, al blijft het wel aandacht vragen om er voor te zorgen dat het niet verslapt. Een mooie uitdaging!


Rust in het hoofd!

Rust in het hoofd!

Ik kwam naar de cursus mindfulness om weer beter te kunnen slapen.

Na een paar avonden cursus voelde ik me al anders en sliep ik al beter. Door mindfulness ben ik al snel gaan merken dat ik me voor negatieve gedachten makkelijker af kan sluiten. Het doet me minder en ik veronderstel minder. Ik kom veel sneller tot rust in stressvolle tijden, en ik blijft beter bij mezelf.

Mindfulness heeft me leren stilstaan en negatieve gedachten leren stoppen. De training gaf me handvatten waardoor de stress minder is geworden. Zo heb ik geleerd dat ademhalingsoefeningen stressgevoelens kunnen reduceren. Met behulp van meditatie lukt het me vaak om mijn hoofd leeg te maken, met name voor het slapen gaan, te leven in het nu en te accepteren wanneer dingen soms ook niet goed gaan. De hele dag door zoek ik momenten om stil te staan bij de ademhaling en dat helpt!

Ik heb veel aan de cursus gehad en blijf zeker de oefeningen doen om dit veranderde gedragspatroon blijvend in mijn leven te integreren. De rustige en inspirerende manier waarop William te werk gaat tijdens de cursus heeft zeker bijgedragen aan het resultaat.

Iedereen die rust in het hoofd wil, en meer kwaliteit van leven, kan ik deze cursus dan ook aanraden.

Marjan.


Kan weer doorslapen

Kan weer doorslapen

Ik ben bij William van Hoeck terechtgekomen vanwege stressproblemen. 
In een rustige, prettige omgeving en sfeer, heeft hij mij geleerd rust te creëeren in mijn onrustige, dagelijkse leven. Daardoor kan ik nu gemakkelijker met stressvolle momenten en gebeurtenissen omgaan en ze voor een groot deel onder controle houden.
De specifieke oefeningen, die met name gericht zijn op de ademhaling, helpen hierbij en zorgen voor meer inzicht in de zaken die mij bezighouden en mijn leven op een negatieve manier beheersen. 
Het feit dat ik momenteel een hele nacht door kan slapen, getuigt van een positief effect van de training van William. Ik kan zijn cursus Mindfulness iedereen aanraden.

Marion


Deze training heeft me de bevestiging en motivatie gegeven om dit pad verder te vervolgen.

Deze training heeft me de bevestiging en motivatie gegeven om dit pad verder te vervolgen.

De Mindfulness training van William heeft me ontzettend veel gebracht. Deze training heeft als een katalysator gediend voor mijn ontwikkeling en gezorgd voor verdere verdieping van zelfkennis. Deze training leerde me om meer afstand te nemen van mijn gedachten en om dichter bij mezelf te komen. Ik kreeg meer inzicht in patronen en overtuigingen die ik had en heb de tools ontvangen om hier anders mee om te leren gaan. Dit heeft me meer rust gebracht en gezorgd voor een betere balans in mijn leven. 

De rol van William was daarin ook erg belangrijk voor me. Door zijn prettige persoonlijkheid en open manier van communiceren wist hij een veilige omgeving te scheppen. Hierdoor onstond er een mooie balans in de groep. 

Deze training heeft me de bevestiging en motivatie gegeven om dit pad verder te vervolgen. In mijn ogen een aanrader voor iedereen die de drukte en hectiek ervaar van het moderne leven.    

Jaap


Feest van emoties

Feest van emoties

Een aantal weken geleden heb ik deelgenomen aan de AmA training verzorgd door William van Hoeck. Het was een bijzonder indrukwekkende ervaring, fantastisch! Echt een cadeau voor mezelf!

We zijn met een groep van 4 deelnemers afgereisd naar een gezellige blokhut in de Duitse bergen. De 3 andere deelnemers waren voor mij onbekenden, maar al vrij snel was duidelijk dat er een klik was. Toen we aankwamen bij de blokhut, stonden William en Ingrid ons op te wachten met allerlei lekkernijen. 

We begonnen na de lunch met ieders liedje wat we vooraf hadden ingestuurd. Ieder had een verhaal bij zijn of haar liedje. Een mooie manier om nader kennis te maken en diepgang op te zoeken.

Aan de hand van het zorgvuldig samengestelde programma met ruimte voor goede gesprekken, bewustwording, voorbeelden, meditaties en oefeningen leidde William ons door de eerste dag. Daarna gingen we gezamenlijk naar een hotel in de buurt waar we heerlijk hebben getafeld en waar we zeer voldaan zijn gaan slapen in afwachting van de volgende dag.

De volgende dagen brachten telkens nieuwe verrassingen en emoties. Voor mij persoonlijk brachten ze ontzettend veel bewustwording van ingesleten patronen, gedachten en angsten. Maar ook inzichten in gedrag en patronen van de mensen om mij heen. En daarmee begrip en vertrouwen. Het gaf me zoveel tools om telkens weer bij mezelf te komen, om om te kunnen gaan met de uitdagingen die ik voor me heb liggen.

De 5 daagse training was een feest van emoties, er is gehuild en veel gelachen. We hadden diepgaande gesprekken en leuke aansluitende oefeningen. We hebben genoten van heerlijke door Ingrid prachtig geetaleerde lunches. En van de wandelingen door de bossen en bergen. De dynamiek in de groep was intens. De feestjes 's avonds zeker ook. Het zeer volledige programma en de bijdrage van Ingrid op de juiste momenten waren perfect. 

Inmiddels is de training voor mij een aantal weken geleden. Nog steeds werkt hij door. Nog steeds krijg ik inzichten en ben ik bewust van mijn handelen. 

Het is echt een cadeau voor jezelf en ik kan dan ook niet anders dan heel anthousiast aanraden om ook deel te nemen. Je verdient het!

Harm Cox 


Ik heb weer een perspectief gekregen.

Ik heb weer een perspectief gekregen.

Ik heb genoten van de training Mindfulness van eerste tot en met de laatst trainingsavond. Onze trainer William van Hoeck heeft hier zeker een grote bijdrage aan geleverd. De rustige en professionele manier waarop hij dingen uitlegt, iedereen in haar/zijn waarde laat en bovenal heel goed luistert naar wat zijn cursisten te melden hebben en daar ook vaak de vinger op kan leggen spraken mij erg aan.
Ik had een boost nodig om dingen weer in een juist perspectief te zien. Na 42 jaar fulltime werken ben ik in 2016 gestopt en was daarna de balans kwijt. De training heeft mij geweldig op weg geholpen. Ik zal ná de training de discipline moeten hebben om zelf aan de slag te gaan maar als ik zie wat het me tot nu toe gebracht heeft zal dat zeker gaan lukken.
Een aanrader voor iedereen die even dat extra duwtje nodig heeft.

Blanche
 


Een Mindfulness training van William was een verademing in het dagelijkse drukke ritme. 

Een Mindfulness training van William was een verademing in het dagelijkse drukke ritme. 

Een Mindfulness training van William was een verademing in het dagelijkse drukke ritme. Hij wist mij op een perfecte manier (betrokken, deskundig en met veel waardering) te motiveren om Mindfulness in mijn dagelijks leven een vaste plek te geven.

William heeft mij duidelijk laten ervaren dat je afstand kan nemen van de identificatie met je gedachten en gevoelens. Dat werkt zo rustgevend, ik zou bijna zeggen ‘bevrijdend’. 

Dit inzicht zou ik graag iedereen aanbevelen, het scheelt een hoop getob en onnodige frustraties. 

Een hele praktische en effectieve training. William creëert een veilige en zeker niet zweverige omgeving waar iedereen een prettige plaats heeft in de groep maar er ook aandacht is voor het individu.

Rudo Baartse 


Open

Open

Ik ervaar William als een erg prettige, open persoonlijkheid die ook nog eens over vele inzichten beschikt over ons Mens-zijn; daar waar we allemaal elke dag in, dag uit, weer mee te maken krijgen.

Marieke Geurts van Kessel


Mindfulness voor een student

Mindfulness voor een student

Momenteel studeer ik op de Fontys in Eindhoven. Het leven van een student lijkt als rozengeur en maneschijn. Maar niets is minder waar. De propedeuse moet binnen een jaar behaald worden, er moet volle bak gestudeerd worden en er moet stage gelopen worden. En als je een goede cv wilt moet je tegenwoordig ook nog in het buitenland stage of minor volgen. Voor mij is het heel druk. Na 10 weken staan de tentamens weer voor de deur en ontstaat er een tijd van stress, ongemak en uren studeren. Toen ik van mindfulness hoorde dacht ik misschien dat het iets voor mij zou zijn en heb ik mezelf opgegeven. Mindfulness heeft mij veel gebracht:

- meer concentratie 

- minder stressmomenten en weten hoe er mee om te gaan 

- meer bewustwording

- meer vertrouwen in het studeren

- meer aandacht om te leven en niet geleefd worden door een volle agenda

Mindfulness zou ik iedereen die studeert aanraden! 


William kan je laten groeien en bloeien!

William kan je laten groeien en bloeien!

Ik ken William al ruim 14 jaar en heb hem ervaren als een zeer gedreven coach met altijd het menselijke aspect als uitgangspunt. William is iemand die vertrouwen uitstraalt, rust heeft en juist datgene hoort wat een ander niet hoort en datgene ziet wat een ander niet ziet.

William heeft aandacht voor de mensen en is in staat op zijn eigen unieke wijze mensen bewust te laten worden van hun innerlijke drijfveren. Hij kan als geen ander mensen enthousiasmeren en heeft een ongekende positieve kijk op zaken wat simpelweg ook aanstekelijk werkt.

Ik ervaar hem als iemand die energie levert en inspirerend is. Hij is een coach die vooral ook kijkt naar datgene wat haalbaar is en legt de lat daarin niet te hoog. Hij kan mensen laten inzien dat je niet alleen presteert op het moment dat je de top van de berg bereikt hebt, maar dat het uitzicht halverwege net zo mooi kan zijn. Hij stelt samen met zijn deelenemers haalbare en overzichtelijke doelen, hij is helder in communicatie en behandeld de ander met respect en waardering vooral ook op een gelijkwaardig niveau.

William heeft aandacht voor persoonlijke groei, voor bewustwording, voor acceptatie voor al wat is. Hij geeft je het gevoel dat je er mag zijn in alle volledigheid en weet mensen te prikkelen zichzelf uit te dagen en stappen te durven ondernemen. William begeleidt niet alleen maar heeft ook aandacht voor ondersteuning. Door zijn rustige uitstraling en manier van praten (niet ingewikkeld en met lastige woorden) zal hij in begrijpelijke taal kunnen bijdragen aan een stuk bewustwording en daarmee tevens persoonlijke groei realiseren.

De naam van zijn organisatie AmA, alles met aandacht is hem dan ook op het lijf geschreven. Alles wat aandacht krijgt zal groeien en bloeien…….

Angelique Hameetman

HWC Counseling en Consultancy


Gericht op Jou!.... Jouw vragen en Jouw ontwikkeling

Gericht op Jou!.... Jouw vragen en Jouw ontwikkeling

Ik ken William al meer dan 20 jaar!

Binnen onze jarenlange samenwerking in de re-integratie dienstverlening heb ik gezien en ervaren wat zijn manier van werken voor mensen doet, en welke effecten het op hun verdere loopbaan en leven heeft gehad.

William weet op een natuurlijke en authentieke wijze contact met mensen te maken, hen te stimuleren en vertrouwen te geven.

Zijn coaching en begeleiding is altijd gericht op Jou!.... Jouw vragen en Jouw ontwikkeling.

Duidelijk, oprecht en met gebruikmaking van zijn ruime (levens) ervaring is William in staat je inzichten en ervaringen mee te geven die je verder helpen.

De door hem ontwikkelde AmA training is een nieuwe stap in zijn poging de wereld voor iedereen een beetje mooier te maken!

René Joosten

Interim & Consultancy

 


Buitengewoon prettig en puur persoon

Buitengewoon prettig en puur persoon

Trainer pur sang. Individueel maatwerk en een buitengewoon prettig en puur persoon. Een jaar of 8 geleden heb ik William van Hoeck leren kennen. Sinds een aantal jaren traint hij mij en voorziet hij mij van Feedback. Vooral met betrekking tot ontstressen vind ik hem een absolute topper. Met name de rust van zijn persoon en zijn aanpak werkt enorm ontstressent. Hij maakt tijd voor zijn klanten. Hij draagt bij aan een goede invulling en balans met zijn training.

Mensen die hem persoonlijk kennen zullen het erkennen. Je goed voelen zorgt voor mij voor een positieve impuls in het werk.

Heb zelf een consultancy en projectmatig bedrijf met een omzet van 500 a 600k per jaar met een halve medewerker. Een echte aanrader. Vooral een goede aanvulling voor een zakelijke volle agenda en drukke privé agenda.

R.G.


Open en eerlijk persoon

Open en eerlijk persoon

Ik heb William van Hoeck in 2005 leren kennen. Hij werkte toen als trainer/coach bij Agens en wilde een eigen bedrijf starten. Omdat ik net mijn eigen bedrijf was gestart wilde William mijn ervaringen en valkuilen horen. Sindsdien hebben wij regelmatig contact met elkaar. Ik heb William leren kennen als een open en eerlijk persoon die luistert naar wat je te vertellen hebt. William probeert ook buiten kaders en in oplossingen te denken. Wat ik zeer waardeer in William is zijn hulpvaardigheid en belangstelling.

Wordt het gesprek te zwaar dan kan William met een grap weer lucht aan het gesprek geven.

Tot slot, en dan hou ik op met het uitdelen van complimenten, William reageert altijd snel op mijn oproepen.

Hans Meyer

Eigenaar van Oog voor werk