Hoe actief is jouw afweersystem?

Hoe actief is jouw afweersystem?

In de lente hebben veel mensen last van gesnotter en jeukende ogen doordat pollen vrolijk in het rond dwarrelen. Hooikoorts zorgt voor geïrriteerde ogen, een loopneus, niezen, benauwdheid en andere vervelende klachten. Je immuunsysteem staat op scherp, want de aanmaak van histamine zorgt ervoor dat er direct gereageerd kan worden op alles wat jouw irritatiegrens overschrijdt. Soms is het immuunsysteem overactief, waardoor het lichaam extremer reageert dan nodig is. 
Een allergische reactie.
Verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en specerijen bezitten (antioxidatieve) eigenschappen waardoor een evenwichtige immuunrespons bij seizoensgebonden ongemakken kan worden bevorderd.

  • Antioxidatieve eigenschappen vind je bijvoorbeeld in citrusvruchten en bessen. Bessen bevatten anthocyaan, een stof die behoort tot de flavonoïden, en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking.
  • Pompoenpitten zijn rijk aan zink, een belangrijk mineraal voor de gezondheid van je immuunsysteem.
  • Quercetine is een stof die de histamine niveaus remt. Deze stof zit onder andere in appels, ui, bessen, koolsoorten, druiven en groene thee. 
  • Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het voorkomen van allergieën, ondersteunen een evenwichtige afweer en verminderen allergische reacties.
  • Citrusvruchten als sinaasappelen en citroenen bevatten van nature de flavonoïde hesperidin. Hesperidin bevat antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen, het lijkt de symptomen van allergieën en hooikoorts te verminderen door de remming van de histamineproductie. Bovendien zijn citrusvruchten een goede bron van vitamine C, belangrijk voor een evenwichtig immuunsysteem.

LaVita is de intelligente oplossing, die je dageliijkse voeding praktisch en natuurlijk optimeert.