Stiltewandelingen

Stiltewandelingen

Wandelen in stilte geeft veel rust. 

AmA stilte wandeling met aandacht voor ademhaling. Wetenschappers en bewegingsdeskundigen hebben aangetoond dat wandelen een van de beste vormen van lichaamsbeweging is. Uit de verschillende onderzoeken komt naar voren dat wandelen stress vermindert en de stemming verbetert. Het heeft een dubbel effect als je het met aandacht doet, waardoor je je bewust wordt van alles om je heen. 

De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Op de helft van de wandeling doen we een mindfulness oefening. Door deze oefening maak je optimaal gebruik van een aantal zintuigen, horen, ruiken en voelen. 

De stiltewandelingen zijn gratis en geschikt voor iedereen. Je hoeft geen speciaal schoeisel of kleding te dragen. Je kleding aanpassen aan de weersomstandigheden is voldoende.   

Laat je keuze om mee te gaan niet afhankelijk zijn van het tijdstip of het weer; een wandeling in de wind of in de regen kan net zo heerlijk zijn als een wandeling in de zon, en soms zelfs wonderbaarlijker omdat door de regen de geuren van het bos vrijkomen.

Heb ik je interesse gewekt, kijk dan onder het kopje 'Training aanbod' voor de planning van de wandelingen  2018.

Waar       Leenderbos Parkeerplaats Strijperpad 1 / 5595XR Leende
Start        08:00 uur 
Duur        ca. 1,5 uur 
Kosten    GRATIS 

Hartelijke groet en tot later,

William